Seferberliğe NATO ve hasım ülkeler zorladı

Seferberliğe NATO ve hasım ülkeler zorladı
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kısmi seferberlik kararının Rusya’nın NATO’nun tamamının ve bir dizi farklı hasım ülkenin askeri potansiyeliyle karşı karşıya kalması nedeniyle alındığını ifade etti.Günlük basın toplantısında...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kısmi seferberlik kararının Rusya’nın NATO’nun tamamının ve bir dizi farklı hasım ülkenin askeri potansiyeliyle karşı karşıya kalması nedeniyle alındığını ifade etti.

Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, kısmi seferberlik kararının ne kadar süreyle yürürlükte kalacağına ilişkin sorulara cevaben, ilgili kararnamede herhangi bir süre belirtilmediğinin altını çizdi.

Peskov’a kısmi seferberlik kararnamesinin yayınlanmayan 7. maddesi de soruldu. Bu maddenin hizmete özel kullanıma tabi bir madde olduğunu ve bu nedenle açıklayamayacağını söyleyen Peskov, “Söyleyebileceğim tek şey, Sergey Şoygu, demecinde 300 bin kişiden bahsetti. İşte o maddede, 300 bin kişiye kadar olacağı belirtiliyor. Ancak Savunma Bakanı’nın açıkladığı gibi, tek seferde olmayacak” ifadelerini kullandı.