Seferberlik bu defa kediler için

Seferberlik bu defa kediler için
Maraş merkezli depremlerden dolayı Diyarbakır'da ağır hasarlı Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine durduruldu.Yıkım çalışmasının durdurulmasının ardından...

Maraş merkezli depremlerden dolayı Diyarbakır'da ağır hasarlı Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine durduruldu.

Yıkım çalışmasının durdurulmasının ardından dron ile kedinin bulunduğu kat tespit edildi. Daha sonra itfaiye ve AFAD ekipleri kedinin kurtarılması amacıyla çalışma başlattı. İtfaiyeye ait 54 metrelik yangın ve kurtarma çalışmalarında kullanılan merdivenli şnorkel ile çalışma yürütüldü, ancak yetersiz kalınca askeri helikopter devreye girdi.



Olay yerine sevk edilen askeri helikopterden halatla indirilen bir personel iş merkezinin üstündeki binada kedinin bulunduğu kata ulaşmaya çalıştı.

AFAD ekiplerince alana getirilen vinç aracılığıyla sitenin 4. ve son katına kafes yerleştirildi. Kedi kafese girmeyince AFAD ekipleri vinç üzerindeki sepete binerek 4. kattaki kediyi yakaladı ve aşağı indirdi. İsminin "Zena" olduğu öğrenilen kedinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Kasım Aydın tarafından ilk tedavisi yapıldı. İçerdeki diğer 3 kedinin kurtarılması için çalışmalara devam edildi.