ŞEHİR TİYATROLARI SEZONU KLASİK ESERLERLE AÇIYOR

İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, yeni sezonda repertuvarı seçerken gençleri de düşündüklerini, amaçlarının gençlerin yerli ve yabancı klasik eserleri izlemeleri olduğunu belirtiyor.

İstanbul Şehir Tiyatroları tiyatro severleri yerli ve yabancı klasiklerle buluşturmaya hazırlanıyor. İşsever, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde dün düzenlediği basın toplantısında yeni oyunlarıyla ilgili bilgi verdi.


Shakespeare’nin sahnelendiği her dönem büyük ilgi uyandıran eseri ‘Hamlet’, Arthur Miller’dan ‘Cadı Kazanı’, Suat Derviş’in ölümsüz eseri ‘Fosforlu Cevriye’, Henrik İbsen’den ‘Bir Halk Düşmanı’, ‘Godot Geldi’, Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ eseri, Moliere’nin 400.ölüm yıl dönümü anısına sahnelenecek ‘Tartuffe’, Çehov’un ‘Kuğunun Şarkısı’ eseri, ‘Çingene Boksör’, ‘Oscar’ ve ‘Komik Para’ sahnelenecek oyunlar arasında bulunuyor.

Bu sezon özellikle gençler ve çocuklar için olan oyunları ön plana çıkardıklarını söyleyen İşsever, “İstanbul’un genç nüfusunun yoğunluğu ve tiyatroya ilgisi, bu sezon repertuvarımızı belirlerken hep aklımızdaydı. Klasikleri seçerken, gençleri de düşündük. Yeni sezonda ve sonrasında da gençlerimizin birbirinden değerli klasik eserleri seyretmesini istiyoruz. Bu eserlerle tanışmanın onlara farklı bakış açıları kazandıracağını biliyoruz” dedi.

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği ‘Benim Küçük Yıldızım’, ‘Dilşad Çelebi’nin kaleme aldığı ‘Fındıkkıran’, Neşe Erçetin’in Shakespeare’den uyarladığı ‘Bir Gece Masalı’, çocuklar için sahnede olacak.


Geçen sezon şehir içi turneler yaptıklarını belirten İşsever, İstanbul’un çeperinin genişlediğini bu nedenle şehir tiyatroları oyunlarının başka semtlerdeki tiyatro severlerle de buluşmasının önemine dikkat çekti. Kıbrıs ve Frankfurt’ta da sahnelenen oyunları hatırlatan İşsever, çok dilli tiyatroyu gündemlerine aldıklarını vurguluyor. İşsever, “Gelen teklifleri de değerlendiriyoruz ve uluslararası alanda uzun vadeli iş birlikleri yapmak için çalışıyoruz. Şu anda Belgrad Drama Tiyatrosu, Yugoslav Drama Tiyatrosu, Yunanistan’dan Pire Şehir Tiyatrosu ve Bosna’yla görüşmelerimiz devam ediyor, yurtdışına da açılan çalışmalar ve faaliyetlerde bulunmak için çabalarımız var” diyor.

Bu tiyatrolarla oyuncu, yönetmen ve oyun değişimi yapacaklarını vurgulayan İşsever, workshopların da gündemlerinde olduğunu belirtiyor ve “Yunanistan’la da Romeo ve Juliet oyunu için iş birliği yapabiliriz” diye ekliyor.

Geçen dönem başlatılan ‘Şehir Yazarlarını Arıyor’ projesinin devam edeceğini açıklayan İşsever, gençleri desteklemek istediklerini, seçilen oyunların kurulacak deneme sahnelerinde oynanacağını ifade etti.

Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü toplantıda şehir tiyatroları biletlerini şehrin farklı yerlerine kurulacak kiosklardan kolaylıkla alınabileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Eda Yılmayan Arşivi