Şehirler arasında namaz ayarlı mola

Şehirler arasında namaz ayarlı mola
Diyanet İşleri Başkanlığı; Ulaştırma, Kültür Turizm, Ticaret ve İçişleri Bakanlıklarına gönderilmek üzere bir yazı hazırladı. Yazıda, şehirler arası otobüslerin seyahat sırasındaki molalarını, namaz saatlerine göre...

Diyanet İşleri Başkanlığı; Ulaştırma, Kültür Turizm, Ticaret ve İçişleri Bakanlıklarına gönderilmek üzere bir yazı hazırladı. Yazıda, şehirler arası otobüslerin seyahat sırasındaki molalarını, namaz saatlerine göre ayarlamasını istedi. “Şehirler arası Otobüs Seyahatlerinde Mola Düzenlemesi” başlıklı yazı şöyle:
“Vatandaşlarımız tarafından şehirler arası otobüs seyahatlerinde molaların, namaz vakitlerinin dikkate alınarak belirlenmesi ve namazların vaktinde edasını sağlamak için makul bir süre ayrılması konusunda Başkanlığımıza yoğun talepler gelmektedir.”
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberi üzerine soruları yanıtlayan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Bu konuda bize çok talep geliyordu. Talepler doğrultusunda böyle bir yazı yazılmasına karar verildi. Ama bu bir yaptırım gerektirecek bir konu değil. Tamamen firmalara tavsiye niteliğinde bir yazıdır” dedi.