‘Şeker fiyatı iyi’ derken Türkşeker %31 zam yaptı, saray Erdoğan’ı sansürledi 

‘Şeker fiyatı iyi’ derken Türkşeker %31 zam yaptı, saray Erdoğan’ı sansürledi 
Şeker fiyatları ile arz ve stoklara yönelik tartışmalar “fırsatçılar-iftiracılar-vatan hainleri” ekseninde sürerken Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı. AKP lideri Erdoğan’ın...

Şeker fiyatları ile arz ve stoklara yönelik tartışmalar “fırsatçılar-iftiracılar-vatan hainleri” ekseninde sürerken Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı. AKP lideri Erdoğan’ın Özbekistan dönüşü medya mensupları ile sohbetinde yer alan “Şekerde öyle pahalı bir fiyat yok” dediği açıklamaları saray bürokratları tarafından sansürlenerek sohbet metni medyaya dağıtıldı. 

Türkşeker, KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den satılan kristal şeker fiyatını yüzde 31 artırarak 7,80 TL'ye çıkardı. Türkşeker, raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne sağladığı 5 kilogramlık toz şeker fiyatını ise 45 TL'den 55 TL'ye çıkardı.  

Yeni fiyatlamalarla birlikte Türkşeker, imalat sanayisine satışa başlama kararı aldı ve 50 kilogramlık şeker çuvalının fiyatı 550 TL oldu. Daha önce imalatçılara 298 liraya satılan şekere de yüzde 85 zam yapılmış oldu. 

ZAMDAN SONRA ERDOĞAN’A SANSÜR 

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda şeker fiyatlarının iyi olduğunu söylemişti. Ancak Türkşeker, şeker fiyatlarına yaptığı zammın ardından Erdoğan’ın açıklamaları sansürlendi. Erdoğan’ın sansürlenen açıklamasında, “Şu anda bizim şekerde ithale falan da ihtiyacımız yok. Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok” ifadeleri yer alıyordu.