Sel bölgesinde karşılaştılar

Sel bölgesinde karşılaştılar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda milletvekili ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda milletvekili ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alana gitti. Tamamen yıkılan ve çok sayıda kayıp olan Ölçer Apartmanı’nda torunları ve kızı olduğunu belirten bir kişi Kılıçdaroğlu’na yaşadıklarını anlattı. “Başkanım var mı böyle bir şey?” ifadelerini kullanan selzede binayı yapan müteahhite tepki göstererek, “Solucan gibi demir koymuş. Benim canlarım gitti. 19 tane canımız gitti. Cenazelerini bulursak sevineceğiz. Can bu ya. Ölüsü dirisi torunlarım, kızım yok” dedi.
Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık’la da görüştü. Yanık görüşmede, “İnşallah bu yaralarımızı saracağız. Can kayıplarımız var, Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Baş sağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, CHP’li ve AK Partili belediyelerin Bozkurt’a yardımlar yaptığını, yangınlarda da CHP’li belediyelerin bölgede olduğunu belirterek, “Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık, ayrım yapmayız. Böyle bir kültürümüz yok. Bayrak bizim bayrağımız yaraları sararız. Elbette devletimiz güçlüdür” dedi.
Kılıçdaroğlu, Yanık’a dere yataklarındaki binalara ilişkin, “Sizden bir ricam var. Dere yataklarındaki binalar, sizin döneminizde değil daha önceki dönemde yapılmış, bunlara izin vermezseniz… Dere yataklarına yapılan binalar konusunda dikkatli olmakta fayda var” diye belirtti.
KILIÇDAROĞLU: NASIL OLUR DA DERE KENARLARINA YAPILAŞMA İZNİ VERİLİR?
Dere kenarlarındaki yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bilindiği halde ciddi önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına geliyor. Sekiz katlı bina çökmüş. Yanında yurt binası var çökmüş, hasarlı binalar var. Bu yağmurlar belli. Bunu tüm Karadeniz yüzyıllardır yaşıyor. Peki nasıl olur da bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarına yapılaşma izni verilir. Bu çok acı bir şey, bundan ders çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

SOYLU’YLA KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞTÜ

Bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla karşılaştı. Bu görüşme sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kayıplar bulunmuş sevindirici” dedi, “Köy yolları kapalı, köye ulaşılamadığı için onları da kayıp sayıyorlar, siz kayıp saymıyorsunuz” diye de ekledi. Bu sözler üzerine Soylu, “Yok bir kayıp yok. Helikopterle ulaşıyoruz oradan bir şey yok” dedi. Görüşmenin ardından Soylu, CHP heyetine “Ayağınıza sağlık” diyerek Kılıçdaroğlu ile farklı yönlere doğru ayrıldı.