“Selahattin arkadaşa selam” davası

“Selahattin arkadaşa selam” davası
Demokratik Bölgeler Partisi’nin eski Genel Başkanı Mehmet Arslan hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede gizli tanık ifadesine dayanılarak, Mehmet Arslan’ın...

Demokratik Bölgeler Partisi’nin eski Genel Başkanı Mehmet Arslan hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede gizli tanık ifadesine dayanılarak, Mehmet Arslan’ın Rosa Kadın Derneği’nin “gayriresmi üyesi” olduğu suçlaması yöneltildi. İddianamede Arslan'ın, Selahattin Demirtaş, Abdullah Zeydan ve Sabahat Tuncel ile görüşecek olan avukata “Çok çok selam söyle Selahattin arkadaşa, diğer göreceğin arkadaşlara” dediği diyalog da yer aldı.

DERNEĞİ BİR KEZ ZİYARET ETTİ

Hakkındaki gizli tanık ifadesinin asılsız olduğunu ifade eden Arslan, özetle “Rosa Kadın Derneği yeri belli olan, telefonu belli olan ve mail adresi belli olan legal bir dernektir. Benim bir kadın derneğine resmi veya gayrı resmi üyeliğim olamaz” dedi.

İddianamenin sonuç ve değerlendirme bölümünde, Arslan’ın PKK ve KCK’nin talimatları doğrultusunda basın açıklamasına katıldığı savunularak, bu şekilde PKK ve KCK ile “organik bağ” kurduğu, üzerine atılı suçu işlediği iddia edildi.