Selanik sokakları alev alev

Selanik sokakları alev alev
Yunanistan’ın Selanik kentinde bir gencin polis tarafından vurularak ağır yaralanmasının ardından kentte protestocular ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.Yunan devlet televizyonu ERT’nin haberine göre,...

Yunanistan’ın Selanik kentinde bir gencin polis tarafından vurularak ağır yaralanmasının ardından kentte protestocular ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yunan devlet televizyonu ERT’nin haberine göre, önceki gün sabah saatlerinde Selanik yakınlarındaki bir benzin istasyonundan ödeme yapmadan kamyonla uzaklaşan 16 yaşındaki Roman asıllı genç polis tarafından silahla başından vuruldu. Yunan polisi, vurulan gencin yakalanmamak için kullandığı kamyonu, kendini motosikletle takip eden polislerin üzerine sürdüğünü ve onlara çarpmaya çalıştığını öne sürdü.

Açıklamada, polis memurlarının kamyonun kendilerine çarpmasını engellemek için iki el ateş ettikleri, bunun ardından sürücünün aracın kontrolünü kaybederek bir duvara çarptığı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ayrıca gence ateş eden polis memurunun gözaltına alındığı ve Salı günü savcı karşısına çıkarılacağı da Yunan Emniyeti’nin açıklamasında kamuoyu ile paylaşıldı.

Olayın duyulmasının ardından Selanik kent merkezinde toplanan göstericiler ile Yunan çevik kuvvet polisi arasında çatışmalar yaşandı. Barikatları ateşe veren protestocular polise molotof kokteyli atarken bazı eylemciler bölgedeki dükkan ve mağazaların vitrinlerini kırdı.

Polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile karşılık verdi.