Selçuk: Her öğrenci kendi okulunda LGS’ye girecek

Selçuk: Her öğrenci kendi okulunda LGS’ye girecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey” dedi.NTV yayınında konuşan Bakan Selçuk yaptığı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey” dedi.
NTV yayınında konuşan Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak” dedi.
Bakan Selçuk’un şunları söyledi;
‘MASKE VERİLECEK’
“Öğrenciler gelmeden önce okulların tamamı dezenfekte edilecek. Her sınıfta dezenfektan olacak. Öğrencilere ücretsiz maske temin edilecek. 15 yaşından itibaren fotoğraflı kimlik kartı gerekiyor. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız. İki oturumda sınav yapılacak, 45 dakikalık arada çocuklar öğretmenlerle bahçeye çıkacak.”