Sele Kapılan Yaşlı Kadın Son Anda Kurtarıldı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 19, 2020 / 06:15

Bursa’da sağanak yağış hayatı felç ederken İvazpaşa ve Tahtakale’de sel suları önüne ne kattıysa sürükledi. Sel sularına kapılan bir kadın son anda kurtarıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi İvazpaşa Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki Emriye Kahvecioğlu, Pınarbaşı Mezarlığı yakınlarında sel sularına kapıldı. Suda sürüklenirken bir aracın hızını azalttığı yaşlı kadın, Yokuş Caddesi’nde esnaf Sinan Yılmaz tarafından kurtarıldı. 112 ambulansıyla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kahvecioğlu burada müşahade altına alındı. Röntgeni çekilen yaşlı kadının merdivenden sürüklenirken sağa sola çarpması sebebiyle vücudunda kırıklar olabileceği, bir süre hastanede tedavi altında tutulacağı öğrenildi.


Öte yandan polis, itfaiye ve AFAD ekipleri de bölgeye sevk edilirken, Uludağ eteklerinden gelen sel suları sebebiyle, tüm yollarda taş ve çamur yığınları birikti.
Merkezdeki Şehreküstü Metro istasyonuyla Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’ni de su bastı. Baskınlara müdahale eden görevliler suları tahliye etti.

Bazı caddeler ile Bakırcılar Çarşısı da yoğun yağıştan nasibini aldı. Buradaki esnaf da suları tahliye etmeye çalıştı. Yağış sebebiyle duraklara sığınan vatandaşlar ise güçlükle otobüslere binebildi. Şehir merkezinde de trafik akışı güçlükle sağlandı. Sağanak yağış sebebiyle şehrin bir çok noktasında trafik akışı kilitlenirken, yağışların etkili olmaya devam edeceği öğrenildi.

Sağanak Yağış İstanbul’da da Etkili Oldu

İstanbul’un bazı ilçelerinde bir anda başlayan sağanak yağmur, bazı bölgelerde etkili olurken, bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı.
Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Zeytinburnu, Bağcılar, Eyüp ve Küçükçekmece’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.Yağışın etkili olduğu bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.
Sokakta yağışa yakalanan kimi vatandaşlar ise metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı. Motosikletli bazı sürücülerin ise üst geçit altında yağmurun dinmesini beklediği görüldü. Kartal Yakacık’ta kurulan semt pazarında da su baskını meydana geldi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top