Selvi’nin iddiası: Dün sabah Kandil’den Kılıçdaroğlu’na desteğe devam kararı geldi

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2023 / 08:54

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması hakkında ” Kandil’in talimatı beklendi. Dün sabah Kandil’den Kılıçdaroğlu’na desteğe devam kararı geldi” dedi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan protokol ve HDP’nin durum hakkındaki tavrı hakkında bir dizi iddiada bulundu.

Selvi’nin köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

HDP ile Yeşil Sol Parti’nin dün yaptıkları ortak açıklamada çıkan karar beni yanıltmadı. Pervin Buldan, “14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız” dedi. Bir fark vardı. Açıklamada Kılıçdaroğlu’nun ismi anılmadı. Ama destek verileceği ifade edildi.

Öncelikle HDP ve Yeşil Sol Parti neden aynı gün açıklama yapmadı da bir gün sonrayı bekledi? Çünkü gelişme çok sıcaktı ve Kandil‘den henüz bir talimat gelmemişti. Kandil’in talimatı beklendi. Dün sabah Kandil’den Kılıçdaroğlu’na desteğe devam kararı geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti eş genel başkanları da kameraların karşısına geçip bunu açıkladılar.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top