Şemsiye sebep, yağmur neticedir

Şemsiye sebep, yağmur neticedir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı, “Dikkat etsin, arkasında ülkücü nefes var” diyerek hedef alan Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Akşener, “Yok öyle yağma, Mansur...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı, “Dikkat etsin, arkasında ülkücü nefes var” diyerek hedef alan Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Akşener, “Yok öyle yağma, Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Ankaralılar var! Yalana, talana, yoksulluğa ses çıkarmayacaksınız, tek derdi Ankara’ya hizmet olan belediye başkanımızı tehdit edeceksiniz… Ayıptır ayıp!” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon neticedir” görüşünü yinelemesine ilişkin olarak da, “O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon atıyor, olan her zamanki gibi milletimize oluyor, gençlerimiz işsiz kalıyor” dedi. Akşener, “Dünyada bu sözüm ona teoriyi iddia eden tek bir ekonomist yoktur. Bu tezi savunan bir tane ciddi bilimsel makale de yoktur. Hatta ilginçtir, bu tezin yanlış olduğunu anlatan bir makale de yok. Öyle büyük bir cahillikle karşı karşıyayız ki, incelemeye bile gerek duymamışlar. Düz dünya teorisini ciddiye alıp tartışanlar var ama sayın Erdoğan’ın düz ekonomi teorisin tartışan bir kişi bile yok. Bu cahillik koca bir ülkeyi bu teze mahkum etmeye devam ediyor” tepkisini gösterdi.

Akşener devamında, “Geçen hafta, sosyal medyada bir paylaşım gördüm. Bir arkadaşımız, bu cahilliği anlatmak için çok yerinde bir benzetme yapmış. Diyor ki; ‘Şemsiye sebep, yağmur neticedir. Şemsiyeyi açarsan yağmur yağar. Şemsiyeyi kapatırsan yağmur durur.’ İşte size, Sayın Erdoğan’ın olağanüstü mantık örgüsü" ifadelerini kullandı.