Sen misin hırsızlık için zabıt tutan

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 7, 2021 / 10:16

Antalya’nın doğa harikası ve özel koruma altındaki Patara sahilinden kum hırsızlığı için tutunak tutan memur, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasına maruz kalarak görevinden alındı.
Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, geçen şubat ayında Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kumun çalınıp satıldığını duyurdu. 
Cumhuriyet’in haberine göre Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” dedi.
Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP Kaş İlçe Yöneticisi Osman Deniz Karataç tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını öne sürdü. Durmuş, “Çünkü AKP İlçe Yöneticisi memura ‘Burada zapt tutmayın, biz bölge müdürünü aradık’ dedi. Memur da ‘Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım’ dedi. Memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı. Sendikamızın itirazlarıyla memur işine döndü. Olaya göz yuman orman işletme şefi ve işletme müdürü hâlâ görevde.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top