Senaryoya bak!!

Ülkemizde her alanda ciddi bir güven sorunu yaşanıyor.
Sağlıkta, acaba veriler doğru mu?
İhaleler adrese teslim mi gitti, yandaşa mı verildi? .
İşe alımlarda, kimin torpili geçerli oldu?
Yargı da farklı değil. O suçu işledi hapse girmeden nasıl çıktı?
Fetöcüydü, nasıl dolaşıyor?
Trafikte, ceza yemeden nasıl kurtuldu?
Kaçak binasının üzerine kat attı kim neden göz yumuyor?
Bölücü başının kardeşi televizyona çıktı, kim neden göz yumdu?
Sit alanına yapılanmaya kim nasıl izin verdi?
Milli parklardan bu alanı çıkartıp yapılanma kimin onayıyla gerçekleşti?
Böyle binlerce soru. Kanıtı yok. Belgesi yok. Soruldukça soruluyor. Kurumlara güven her geçen gün yok oluyor. Yeniden bu güveni inşa etmek lazım..
Benim için önemli olan sportif bölümü. TFF, Covid 19 virüsü ile ara verilen liglerin tamamlanması için çare arıyor. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Şu haliyle tescil etseniz mutlu olan taraf Trabzonspor olacak. Galatasaray, Başakşehir ve Sivasspor’u nasıl ikna edeceksiniz? Beşiktaş ve Fenerbahçe bu duruma sevinir. Ezeli rakiplerini oynatmadan saf dışı bırakmak başarıdır. Ben olamıyorsan sen de olma. Başakşehir’in Saray’a yakınlığı biliniyor. O kapı da zor. Sivasspor’un kendine göre ince hesapları var. Daha önce ligler oynanırken neler yaşandığını gördük. Oyun içinde kurallar bile değişti. Ligin marka değerini artırmak için play off bile oynandı. Sonuçta bu lig bir yere bağlanacak. Karar verilecek. Avrupa’ya gidecek takımların sıralaması netleşecek. TFF şimdi virüslü ortamdan sağlıklı çıkmaya çalışıyor. İki ucu kirli değnek. Tut tutabilirsen..
Bu belirsizlik içinde LİGİ oynatma hazırlığı başlıyor. Bana gelen bir maili sizinle paylaşıyorum. Trabzonspor taraftarı diyor ki “ Cevat abi lig başlar. Bir iki, bilemedin üç hafta oynanır. Trabzonspor liderlik koltuğundan indirilir. Yerine Galatasaray veya Başakşehir geçer. Bir kaç oyuncuda virüs çıkar. Bilim kurulu liglerin durdurulmasını ister. TFF de ligleri son haliyle onaylar. Böylece hedefe ulaşırlar. Trabzonspor’un şampiyonluğu elinden alınır”
Bu millet dizilerden bir ay sonra yaşanacakları izlemedi mi? Bu senaryoya gel de inanma. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Ama taraftarın kafasında bu olgu oluştuysa, dahası bu senaryo için kafa yoranlar varsa şimdiden geçmiş olsun.
Ya bu lig sonuna kadar oynanmalı ya da böyle bir ihtimal yoksa mevcut puan durumu ile tescil edilmeli. Kimse “ligin marka değeri” diyerek millete aşırı yük yüklemeye çalışmasın. Çünkü altında kalırsınız. Virüsten kaçarken futbola virüs bulaştırırsınız. Maalesef bunun ne tedavisi ne de aşısı vardır….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi