ŞENOL HOCAYA YAZAR…

ŞENOL HOCAYA YAZAR…
Gaziantep deplasmanını bir süredir zor hale getiren Beşiktaş dünkü müsabakada Şenol Güneş’in yanlış dizilişinin kurbanı oldu. Kurt Hoca’nın arayı daha iyi değerlendirmesi ve ilk 11 ile yedek kulübesi konusunda daha sağduyulu...

Gaziantep deplasmanını bir süredir zor hale getiren Beşiktaş dünkü müsabakada Şenol Güneş’in yanlış dizilişinin kurbanı oldu. Kurt Hoca’nın arayı daha iyi değerlendirmesi ve ilk 11 ile yedek kulübesi konusunda daha sağduyulu adımlar atması beklenirdi.

Atak ve daima ileri oynayarak üst üste iki şampiyonluk kupasını Beşiktaş Müzesi’nin en güzel yerine yerleştiren Şenol Güneş’in takıntıları dün iki puana mal oldu. Türkiye Kupası’nda Şanlıurfa maçında kendisine yöneltilen eleştirileri dikkate almayan Şenol Hoca’nın Gaziantep karşısında hatalarını anlaması için 45 dakikanın geçmesi gerekti.

Necip, Atiba ve hatta Cenk meselesi konusunda duygusal davranıyor Beşiktaş’ın teknik direktörü. Cenk kanat da oynayabilir ama “da” ayrı iken oynayabilir. Cenk’in yeri ceza sahasının yeri tam ortasıdır. Muleka’nın sisteme dahil edilmemesi ve hatta Gedson Fernandes’in sahadaki 22 topçunun en iyisi olduğu bir günde yanlıştı. Muleka maçın başında aktör olmalıydı.

Müsabakanın hakeminin “Dünya Kupası’nın etkisi altındayım” ruh hali ile faulleri, itirazları yanlış okumaları da maça etki etmedi mi? N’Koudou’ya kırmızı kart çıkaramaması, Gaziantep stoperleri için son derece nazik olması bizim daha lezzetli bir maç izlememize engel olmadı mı?

Koskoca kırk beş dakikayı heba eden Beşiktaş ikinci yarı uyanmış gibiydi. Ancak sahasında kaybetmeme ruhuna bürünmüş Gaziantep takımı bulduğu son derece temiz ve güzel golle ayarları bozdu. Beşiktaş için ‘Atar kaçarım.’ hovardalığı sona ererken kulübe maç döner mi tartışmasına girişti. Şimdi Antep deplasmanından 1 puan çıkarmak kar mı zarar mı Hoca’ya sormalı.

Eğer Dünya Kupası gibi uzun bir turnuva arası olmasa bunları yazmam ama Beşiktaş’ın aradan sonra bu oyununu kabul etmem. Rakiplerini izlemeyi değil kendi kazanımları ile ligi formatlayacak Beşiktaş için kaybedilen 2 puan ileride çok aranır.

Beşiktaş teknik direktörünün oyuncu sisteminden daha ziyade sahaya süreceği 11 konusunda emin olması gerekiyor. Gedson Fernandes bir kez daha hem büyük transfer hem de Beşiktaş’a uzun süre katkı sağlayacak krampon olduğunu gösterdi. Dün gecenin kazanımı buydu ama kaybedilen iki puandı.

Geçmiş olsun Beşiktaş.