Şenyaşar ailesine saldırı davası yeniden görülecek

Şenyaşar ailesine saldırı davası yeniden görülecek
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesine saldırmasına dair açılan davalarda birleştirme kararı verildi. Bu kararla birlikte yeniden...

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesine saldırmasına dair açılan davalarda birleştirme kararı verildi. Bu kararla birlikte yeniden yargılamanın başlayacağı belirtildi. Aileye ait dükkanda başlayan saldırıda Adil Şenyaşar olay yerinde, iş yerinde yaralanan Celal ve baba Hacı Esved Şenyaşar ise hastanede katledilmişti.

Saldırılara dair soruşturma yürüten Urfa Cumhuriyet Başsavcısı, dosyayı “iş yeri” ve “hastane” dosyası olarak ikiye ayırmıştı.

İş yeri dosyasıyla yapılan yargılamada Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. 2 Nisan 2021 tarihinde Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, 9 Aralık tarihinde Antep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Hastanede yaşanan katliama dair dava ise olaydan 4 yıl 4 ay sonra açıldı ve ilk duruşma 17 Ocak’ta Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Şenyaşar ailesinin avukatlarının talebi üzerine 1 Şubat’ta ara karar veren mahkeme dosyaların birlikte görülmesine karar verdi.

Birleştirme kararının verilmesinin ardından “hastane” dosyası da “iş yeri” dosyasının devam ettiği 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

“YENİ YARGILAMA YENİ KARAR ORTAYA ÇIKACAK”
Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Şenyaşar ailesinin avukatlarından İbrahim Halil Öyke, şu an gelinen aşamada birleştirme kararı verilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi. Öyke, “Artık bahane edebilecekleri bir durum kalmadığından birleştirme kararı verdiler. Yoksa etkin bir kovuşturma olsun ya da gerçekten gerçek failler yargılansın diye verilmiş bir karar değil. Bu birleştirme kararı ile yeni bir yargılama olacak ve yeni karar ortaya çıkacak” diye belirtti.

Fadıl Şenyaşar’ın da 5 yılı aşkındır tutuklu olduğunu söyleyen Öyke, “Bu artık makul tutuklulukta geçen süreyi aşmış durumda. Bu sebeple Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olması gerekiyor” diye konuştu.