Şenyaşar’a adalet sözü

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 10, 2021 / 07:34

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 276’ncı gününde devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesini nöbet tutukları alanda ziyaret etti. Şenyaşar ailesi, CHP heyetini “Adalet istiyoruz” yazılı döviz ile karşıladı.

Anne Emine Şenyaşar, heyete 3 yıl 6 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesini anlatarak, sağlık sorunlarının arttığına dikkati çekti. Emine Şenyaşar, katliam anlarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Annenin kaldığı yerden devam eden oğlu Ferit Şenyaşar, katliamın hastanede annesinin gözleri önünde yaşandığına işaret ederek, “Organizeli bir katliam var. Katliamın içinde milletvekili olduğu için kimse davayı açamıyor. Yaklaşık bir yıldır adliye önündeyiz. Savcılar bizden kaçıyor. Savcılar olayı biliyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU: FAİLLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ
Kılıçdaroğlu ise, “Adaleti beraber getireceğiz. Failler kimse beraber ortaya çıkaracağız. Siz adalet, biz siyasi bağlantılarını bulacağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu sıradan bir dava değil. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. ‘İnsanım’ diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım. Bunun sağı, solu, partisi yoktur. Bu bir adalet mücadelesidir. Bir annenin çığlığını nasıl duymayız biz” ifadelerini kullandı.
Katliamın annenin gözleri önünde yaşandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

YÜREĞİNDEKİ ATEŞ SOĞUSUN İSTİYOR
“Kaç tane savcı değişti. Siyasi baskıları da biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceğiz. Bunu toprakların hatırı için gerçekleştireceğiz. Bu topraklar adalet kokar. Adalet, adalet, adalet kardeşim. Anne ‘adalet, hakkımı istiyorum’ diyor. Elbette çocukları geri gelmeyecek ama yüreğindeki ateş soğusun istiyor. Bunları gerçekleştireceğiz, sen hiç merak etme anacığım. Sen nasıl bu davayı takip ediyorsan, bir evladın, kardeşin olarak aynen takipçisi olacağım.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top