SEPULVEDA ZİRVEDE

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 14, 2022 / 14:48

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’de dördüncü günde İzmir (Konak)-Manisa (Spil) etabını geride kaldı. Konak Meydanı’ndan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun verdiği startla başlayan etaba, 25 takımdan 161 bisikletçinin katıldı. Zorlu bir tırmanışa sahne olan “Kraliçe Etabı”nda sporcular, son 15 kilometrede yaklaşık 200 metre yükseklikten bin 200 metre rakımlı Spil Milli Parkı’na çıktı.

Tırmanışın ortalarında yaklaşık 10 kişilik bir grup koptu. Bu sporcular arasından da İtalya’nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda bitişe 4,5 kilometre kala atak gerçekleştirdi. Uzun süre fark 20 saniyenin üzerinde kalırken, diğer sporcular bu atağa karşılık vermedi.

6 kişilik gruba yakalanmayan Sepulveda, 3 saat 48 dakika 38 saniyelik derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Sepulveda’dan 15 saniye sonra gelen Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin ikinci, Belçika’nın Lotto Soudal takımından Belçikalı Harm Vanhoucke üçüncü oldu.

Sepulveda, bu zaferiyle genel klasman liderliğini Belçika’nın Alpecin-Fenix takımından Jasper Philipsen’den devraldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde forma giyen milli bisikletçi Mustafa Sayar, genel klasmanda 9. sırada yer buldu.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 4. etabı kazanan Eduardo Sepulveda, turkuaz mayonun sahibi oldu.

Belçika’nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen, turkuaz mayoyu kaybetse de sprint liderinin giydiği yeşil mayoyu korudu.

Sepulveda, en iyi tırmanışçının sahibi olduğu kırmızı mayoyu da ABD’nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan’dan devraldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top