Şeref Oğuz: Şimşek, yerel seçimlerden önce "Kardeşim sen hele bir dur" diyerek işlevsizleştirilebilir

Şeref Oğuz: Şimşek, yerel seçimlerden önce "Kardeşim sen hele bir dur" diyerek işlevsizleştirilebilir
Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, yeni kurulacak kabinede eski Hazine Bakanı ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yer alacağına ilişkin çıkan haberleri değerlendirdi.Oğuz, Mart 2024'teki yerel seçimleri...

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, yeni kurulacak kabinede eski Hazine Bakanı ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yer alacağına ilişkin çıkan haberleri değerlendirdi.

Oğuz, Mart 2024'teki yerel seçimleri hatırlatarak "Beklenen; Şimşek’in 21 Mart 2024 yerel seçim öncesine dek ekonomiyi finansal darboğazdan kurtaracak kadar makule çekmesi için onu yetkilendirmek… Daha sonra tıpkı Naci Ağbal ve Lütfi Elvan örneğindeki gibi “seçim var kardeşim, sen beri dur hele” deyip işlevsizleştirilebilirler." ifadelerini kullandı.

Oğuz, kişinin değil ekonomi politikalarının önem arz edeceği vurgusunu yaparak "Davul Şimşek’te, tokmak Erdoğan’da olursa bu iş yürümez. Halen denenmiş ve başarısız olmuş Hazine-Maliye ve Merkez Bankası’nın yönetim şeklinin devamı olur ki mevcut sorunlar daha da derinleşir. Uluslararası saygınlığa sahip, işinin ehli, bilimsel yetkinliği olan ve daha da önemlisi past performansı bilinen bir kaptan aranıyorsa, elinin kolunun serbest kalması gerek. Yetmiyor, ona siyasi destek sağlamak gerekiyor" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın