Sergen, son yolculuğuna uğurlandı

Sergen, son yolculuğuna uğurlandı
Bodrum’da hayatını kaybeden sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) Ankara’da toprağa verildi.Semih Sergen için Küçük Tiyatro’da düzenlenen törene sevenleri ve sanatçı dostları katıldı. Sanatçının...

Bodrum’da hayatını kaybeden sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) Ankara’da toprağa verildi.

Semih Sergen için Küçük Tiyatro’da düzenlenen törene sevenleri ve sanatçı dostları katıldı. Sanatçının oğlu oyuncu Burak Sergen sözlerine, “Sevgili hocamıza, doya doya ‘baba’ diyemedim, hep hocamızdı çünkü. Şimdi babacığıma veda etmek için buradayız” diyerek başladı. “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununun sergilendiği sahneden babasını sonsuzluğa uğurladıklarını ifade eden Sergen, “Bana bıraktığı mesleği ve onurlu Sergen soyadını, yaşadığım sürece, bütün sahnelerde yaşatacağım söz veriyorum, elveda babacığım” dedi.

Semih Sergen’in diğer oğlu oyuncu Toprak Sergen ise babasının kendisine çok şey anlattığını ve öğrettiğini belirterek, şöyle konuştu:

ONU KALBİMİZE GÖMÜYORUZ
“Hepimizin hocası ve büyüğüydü. Küçüklüğümden beri doğayla iç içe olmaktan büyüklere saygıyı, azimli olmayı iradeli olmayı… Pek çok insana dokundu, pek çok insanın selam ve saygıları var. Çok insan sevdi onu, saygı duydu. Çok eğlendi, beraber çok anıları oldu. Umarım hepimiz onun gibi bir hayat süreriz. Bütün sevenleriyle birlikte onu kalbimize gömüyoruz.”

Törenin ardından Sergen’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’na getirildi. Sergen, buradaki camide öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’na defnedildi.