Seri katil 20 yıl sonra serbest bırakıldı

Seri katil 20 yıl sonra serbest bırakıldı
Nepal’de mahkeme, hikayesi 'The Serpent' adlı diziye de konu olan Fransız vatandaşı seri katil Charles Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar verdi. 1970'li yıllarda, Güney Doğu Asya seyahatindeki Batılı hippileri hedef alan Fransız...

Nepal’de mahkeme, hikayesi 'The Serpent' adlı diziye de konu olan Fransız vatandaşı seri katil Charles Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar verdi. 1970'li yıllarda, Güney Doğu Asya seyahatindeki Batılı hippileri hedef alan Fransız seri katil Charles Sobhraj mahkeme kararının ardından Nepal’deki cezaevinden tahliye edildi. 1975'te Katmandu'da iki turisti öldürmekten 19 yılını hapiste geçiren Sobhraj'ın 15 gün içinde Fransa'ya dönmesine karar verildi. En az 20 kişinin ölümüyle bağlantılı olduğu düşünülen Sobhraj, Hindistan’da da 20 yıl hapis yatmıştı. Sobhraj'ın ismi, Vitali Hakim isimli bir Türkiye vatandaşının öldürülmesi ile de anılıyordu.

BBC ve Netflix ortak yapımı olan The Serpent isimli sekiz bölümlük dizide işlediği cinayetler anlatılmıştı. Kurbanlarının çoğu, Tayland, Nepal ve Hindistan'da sırt çantalarıyla dünyayı gezen genç turistlerdi. Seri katil, Connie Jo Bronzich isimli Amerikalı bir kadın ve onun Kanadalı arkadaşı Laurent Carriere'yi öldürmekten Nepal'in başkentinde her biri 20 yıl olmak üzere iki müebbet cezasına çarptırılması nedeniyle hapisteydi. Nepal Yüksek Mahkemesi, avukatlarının yaşından ve iyi halinden ötürü tahliye başvurusunda bulunmasının ardından Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar verdi. Nepal yasaları, iyi hal sergileyen ve hapis cezalarının yüzde 75'ini tamamlayan mahkumların serbest bırakılmasına izin veriyor. Fransız haber ajansı AFP'ye göre kararda, "Sürekli cezaevinde tutulması, tutuklunun insan haklarına aykırı" denildi.