Serrac’dan Mısır’a zeytin dalı mı?

Serrac’dan Mısır’a  zeytin dalı mı?
Libya’da Trablus Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Mısır’ın ülkesindeki bölünmüşlüklerin sona erdirilmesine yardımcı olabileceğini söyledi.Başağa’nın açıklaması, Trablus’un, bölgesel...

Libya’da Trablus Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Mısır’ın ülkesindeki bölünmüşlüklerin sona erdirilmesine yardımcı olabileceğini söyledi.


Başağa’nın açıklaması, Trablus’un, bölgesel güç konumundaki Kahire ile olası bir ‘yakınlaşmaya açık olduğu’ şeklinde yorumlandı.
Sosyal medyada yayılan ve UMH’nin elindeki Mısırlı savaş esirlerine kötü muamelede bulunduğu iddia edilen görüntülerle ilgili konuşan Başağa, videonun gerçekliği konusunda şüpheleri bulunduğunu dile getirerek Libya İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu iddiayla ilgili soruşturma başlatacağını söyledi. Ayrıca Bakan Başağa, iddiaların doğru olması halinde zanlıların tutuklanacağı sözünü verdi.
Mısır’la ilişkileri de değerlendi

ren Başağa, “Mısır, Libya için önemli bir ülke. Kahire ile ilişkilerimizi önemsiyoruz. Mısır, Libya’nın sorunlarını çözme konusunda yardım kapasitesine sahip.” değerlendirmesinde bulundu.


Mısır, Libya’da UMH ile savaşan Tobruk merkezli Halife Hafter’in en güçlü destekçisi konumunda. Kahire, geçen hafta yaptığı açıklamada, Libya’da ateşkes ve soruna siyasi çözüm için girişim çağrısında bulunmuştu. Söz konusu çağrı savaşın tarafları ve bu tarafları destekleyen ülkelerce de destek görmüştü.