Severdonetsk’ten tek çıkış Rusya’ya

Severdonetsk’ten tek çıkış Rusya’ya
Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların yoğunlaştığı Severodonetsk’i terk etmek isteyen siviller için ilk kez bir insani koridor açıldı. Rus ordusu, dün sabah açılan koridordan 12 saat boyunca sivillerin geçişine izin verileceğini...

Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların yoğunlaştığı Severodonetsk’i terk etmek isteyen siviller için ilk kez bir insani koridor açıldı. Rus ordusu, dün sabah açılan koridordan 12 saat boyunca sivillerin geçişine izin verileceğini belirtti. Ancak Severodonetsk’i terk eden sivillerin sadece Rus işgali altındaki bölgelere gidebilecekleri açıklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Rus ordusu kentteki kilit önem taşıyan köprüleri havaya uçurduğu için Severerodonetsk ile Ukrayna’nın diğer bölgeleri arasındaki geçişler neredeyse imkansız hale gelmişti.

Ukrayna güçleri, köprülerin yıkılmış olmasına karşın sivillerin tahliyesi için kendilerinin de çaba sarf ettiklerini söylüyor. Severodonetsk’te yaklaşık 12 bin sivilin kaldığı sanılıyor. Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı Luhansk bölgesinde yer alan kentte çatışmalar başlamadan önce 100 bin kişi yaşıyordu.

Rus ordusunun Azot kimyasal tesisinde mahsur kalan Ukrayna askerlerinin de silahlarını bırakmaları kaydıyla teslim olmalarına fırsat vereceklerini açıkladığı belirtiliyor.