Sevinç ve hüzün!

Trabzonspor sorun çözme yerine sorun üretme fabrikası gibi olmuş.! Üç gün önce kurtarıcı olarak oyuna sürülen Pereira üç gün sonra evde çocuk bakıyor! Kaptanlık pazubandı taşıyan, reklam yüzü olarak kullanılan Pereira gözden çıkarıldı. Teknik direktör Abdullah Avcı takıma ayar çekmeye devam etti. Kazandıkça takımı silkelemeye devam edecek gibi!
Hızlandırılmış ligde kadrosu geniş olan, oyuncusu hazır olan puanları topluyor. Konyaspor’da kaleci Sehic ısınırken sakatlandı. Trabzonspor’da ise Abdülkadir Ömür 27.dakikada sakatlanarak sahayı sedye ile terk etti. İki takım da açık futbolu tercih ederek oyuna başladı. İlk on dakikada konuk takım iki net pozisyonu değerlendiremedi. Trabzonspor oyun kontrolünü bu dakikadan sonra eline aldı. Bordo mavili takım istediği golü yarım saat dolmadan buldu. Rahat nefes aldığı sırada Ömür’ün sakatlanarak çıkması Avcı’nın uykularını kaçırdı. Maç sonrası fibula kemiğinin kırılması ise sevinci yarım bıraktı. Yüreğini ortaya koyarak oynayan Abdülkadir Ömür’ün form yakaladığı sırada sakatlanması büyük bir talihsizlik. Trabzonspor oyundaki vitesini kaybetti!
İkinci yarıda bir saatlik süre dolmadan Trabzonspor rahatladığı skoru buldu. Sehic’in sakatlığında şans bulan konuk takımın kalecisi Eray’ın hakkını teslim etmek lazım! Kaleyi bulan üç şutun üçü de gol oldu. Neden kulübede beklediğini maçı bir kez daha izlerse anlar. Bu savunma çok saç baş yoldurur. Konyaspor’a teknik adam bile değiştirtir!
Trabzonspor’un yabancıları ilk kez bu müsabakada etle tırnak oldu. Eski yabancılar yerlileri ilk kez bu müsabakada kabul etti. Nwakaeme pas verdi Flavio golünü attı. Ekuban pas verdi Djaniny son noktayı koydu. Kaleyi bulan üç şut üç golü getirdi. Avcı ilk kez kulübede rahatladı. Oynanan futbolun keyfini çıkardı. Şans vermeyi düşündüğü oyuncuları sahaya sürdü. Berat yeni takımında ilk kez forma giydi..
Dün akşam şunu bir kez daha gördük. Bir takımın atanı ve tutanı iyiyse maçı kaybetme şansı yok. Trabzonspor bu farkı ile üç puanı söktü aldı..
Maçın orta hakemi Abdülkadir Bitigen’e gelince; sınırlı yetenekleri zorlamaya hiç gerek yok. Her meslek babadan oğula geçecek diye de bir kural yok. İki takımı oynatmamak için her yolu denedi. Sertliğe izin verdi. Skora göre maça uzatma dakikası ekleme alışkanlık oldu. 10 oyuncunun değiştiği müsabakada 4 dakika uzatmak “Skoru ve oyunu kabullenmektir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi