Sevme sen arkadas

Sevme sen arkadas
Ayrılmak istediği gerekçesiyle defalarca kurşunladığı eşinin ölümü beklerken, ismini kanıyla yere yazdığı Ragıp Canan, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken Canan’ın...

Ayrılmak istediği gerekçesiyle defalarca kurşunladığı eşinin ölümü beklerken, ismini kanıyla yere yazdığı Ragıp Canan, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken Canan’ın avukatının yaptığı, “Eşine sevgisinden, duygularına engel olamadığı için vurdu” sözleri tepki yarattı.
Cumhuriyet savcısına ifade veren Ragıp Canan, 1 Haziran’da eşiyle iş meseleleri nedeniyle tartışmaya başladıklarını, bu tartışmada elinde bulunan çaydanlığın yanlışlıkla eşinin koluna ve üzerine döküldüğünü, bu olayda bir kastının olmadığını ileri sürdü. Şüpheli Canan, 4 Haziran’da eşi ile Mersin’e gitme konusunda tartıştıklarını, eşine sürekli olarak gitmemesi gerektiği söylediğini, ancak eşinin kendisini dinlemeyerek her defasında gideceğini belirttiğini anlatarak, “Bunun üzerine aramızda tartışma yaşandı. Eşim bu sırada rahmetli babama bile küfür etti” dedi.
Bir anda kontrolünü kaybettiğini iddia eden Ragıp Canan, “Silahı aldıktan sonra kontrolümü kaybederek, bacaklarına doğru ateş ettim. Eşimin bacaklarından başka herhangi bir vücut bölgesine ateş etmeye çalışmadım. Olayın şoku ile kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Eşimi kanlar içinde görünce çok korktum ve olay yerinden kaçtım. Hatta kaçarken kapıyı açık bıraktım. Kapıyı açık bırakmamın sebebi komşularımın eşimi fark ederek, ambulans ve doktor çağırmasını sağlamaktı ” dedi. Şüphelinin avukatı ise yaptığı savunmada, “Müvekkilim eşine olan sevgisinden duygularına engel olamamıştır” ifadelerini kullandı. İfadesinin ardından Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Canan “kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.