Sezgin Baran Korkmaz’a tutuklama kararı

Sezgin Baran Korkmaz’a tutuklama kararı
Yurt dışında bulunan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın da arasında olduğu 10 sanığın yargılandığı, “mal varlığı değerini aklama” davasının ilk duruşması görüldü.Mahkeme, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis...

Yurt dışında bulunan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın da arasında olduğu 10 sanığın yargılandığı, “mal varlığı değerini aklama” davasının ilk duruşması görüldü.
Mahkeme, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istenen sanık Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki yakalama kararını kaldırarak, yokluğunda tutuklama kararı verdi. Mahkeme, dosyanın kapsamlı olması ve arada adli tatil bulunması ve istinabe evraklarının bulunması nedeniyle duruşmayı 18 Ocak 2022 tarihine erteledi.
Haklarında yakalama kararı bulunan Sanıklar Olessia Zoubkova, Levon Termendzhyan ve Jacob Ortell Kıngston hakkında yakalama kararını da kaldıran mahkeme, bu sanıkların bulundukları ülkeden ifadelerinin alınmasına hükmetti. Hakim, taraflar dışında duruşma salonuna gazetecileri almadı. Duruşma salonu içeriden kilitlendi.
KORKMAZ HAKKINDA YOKLUĞUNDA TUTUKLAMA KARARI
Mahkeme, sanık Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Sanık Sezgin Baran Korkmaz’ın “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçundan somut delillere dair kuvvetli suç şüphelerinin bulunması (MASAK raporu, beyanlar, gelen banka cevabi yazıları, Amerika ülkesi adli makamlarınca yapılan soruşturma dosyasının örneği) sanığın yurt dışında olması ve açık adres bilgilerinin tespit edilememesi, adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı, tutuklama tedbirinin uygun ve orantılı olacağı dikkate alınarak yokluğunda tutuklanmasına da karar verildi.