SGK en düşük ücretli muadil ilacı baz alıyor ama onların çoğu yok yüksek fiyat farkı çıkıyor

SGK en düşük ücretli muadil ilacı baz alıyor ama onların çoğu yok yüksek fiyat farkı çıkıyor
Haber: Ezgi Bulut/9koy.orgAfet bölgesinde bulunan vatandaşların muayene katılım payından muaf tutulması, depremzedeler için ilaç sorununu çözmedi. Afet bölgesi dışında kalan eczanelerden ilaç almak isteyen depremzedeler yüksek...

Haber: Ezgi Bulut/9koy.org

Afet bölgesinde bulunan vatandaşların muayene katılım payından muaf tutulması, depremzedeler için ilaç sorununu çözmedi. Afet bölgesi dışında kalan eczanelerden ilaç almak isteyen depremzedeler yüksek ilaç fiyat farkı ile karşı karşıya kaldı. Eczacılar bu sorunu, “Hastalar ucuz olan ilacı talep etse de bizler fiyat farkı çıkarmayan muadil ilacı hastaya sunamıyoruz çünkü SGK’nın baz aldığı düşük fiyatlı ürün ya artık üretilmiyor ya da depolarda yok” diyerek anlatıyor. Türk Eczacıları Birliği, büyük yıkım yaşanan deprem bölgelerinde 26 sahra eczanesi ile depremzedelere hizmet etmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde çalışmalara katılan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin 9. Köy’e konuştu. Okan Şahin depremzedelerin, afet bölgesi dışında kalan eczanelerden ilaç almak istediklerinde ilaç fiyat farkı ödemek zorunda kaldıklarını aktardı. Şahin, bu tedbirlerin yeterli olmadığını belirterek ilaç fiyat farkı uygulamasının da kaldırılması gerektiğini söyledi.

SGK muadil ilaçlar arasında en düşük ücretli ilacı baz alıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilaç muadilleri arasında en düşük ücretli olan ilacı baz alarak ödeme yaptığını belirten Okan Şahin, “Bu nedenle çok yüksek fiyat farkı çıkıyor. Hastalar ucuz olan ilacı talep etse de bizler fiyat farkı çıkarmayan muadil ilacı hastaya sunamıyoruz çünkü SGK’nın baz aldığı düşük fiyatlı ürün ya artık üretilmiyor ya da depolarda yok” dedi.

Ülke genelinden deprem bölgesine ciddi oranda ilaç gönderildiğini belirten Şahin, deprem bölgesinde şu an için ilaç ihtiyacı bulunmadığını ancak bölgede en büyük sıkıntının su ve hijyen olduğuna dikkat çekti.

Depremzedelerin uzun süre temiz suya ulaşamadığını aktaran Şahin, enkazdan sağ kurutulan depremzedelerde çeşitli böbrek hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, organ nakli gibi ciddi ihtiyaçların doğabileceğini ifade etti.