Silah satışına ‘eli kanlı’ suçlaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD yönetiminin, İsrail›e 735 milyon dolarlık silah satışının onaylamasına sert bir dille tepki gösterdi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’a, “Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz. Silah satışına onay vererek Gazze zulmünün yanında yer aldınız” sözleriyle eleştirdi.
Bakanlar Kurulu toplantısı yaptığı açıklamada Filistin’deki saldırıları değerlendiren Erdoğan, özetle şunları söyledi:
KANLI ELLERİNİZLE TARİH YAZIYORSUNUZ
“Biden, İsrail’e silah onayı ile ilgili anlaşmasını gördük. 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanmayı konuşuyorlar. Sayın Biden, sözde Ermeni Soykırımı’nda Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de, orantısız bir saldırı ile Gazze’ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz. Biz bu konularda çok daha fazla duramayız, durmayacağız.
ÇOCUKLARI ÖLDÜRECEK KADAR KATİL
İsrail hukuk tanımazlığını bir kez daha gösterdi. 5-6 yaşındaki çocukları öldürecek kadar katil. Kadınları öldürecek kadar katil. Yaşlı insanları öldürecek kadar katil. ABD’nin Kudüs kararı bu katil devletin kan dökme iştahını açmıştır.”

Erdoğan, Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Uluslararası camianın insanlık suçu işleyen İsrail’i gereken yaptırımlarla cezalandırmadığı müddetçe Filistinlilerin katliama uğramaya devam edeceğine dikkati çeken Erdoğan, bu konuda Papa Fransuva’nın vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top