“Silahları doldurun” diyen imama tepki gösteren vatandaş yaşananları anlattı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2023 / 13:59

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi’deki Cebeci Camisi imamı Murat Gündoğdu’nun cuma namazı hutbesindeki “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” diyen imama tepki gösteren kişi ile buluştu. Buluşma anına ilişkin video, ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ programında yayımlandı.

Gazi Halit Demir, o gün yaşananları şu ifadelerle aktardı:

 “19 Mayıs’ta oğlumla Cuma namazına gidelim dedik. 10-15 dakika var, gidip hocayı dinleyelim dedim. Hoca ‘bu teröristler bir araya gelmişler. Cumhurbaşkanımızı yok edecekler. Biz Cumhurbaşkanımızın yanında siper alalım cephe alalım. Bu teröristlere cumhurbaşkanımızı ezdirmeyelim’ dedi

Allah, Kuran şahit ben milliyetçi bir adamım. ‘Hocam çok yanlış konuşuyorsun’ dedim. Hatta ‘Burası sizin bu konuları konuşacağınız yer değil. Zaten vatandaş gergin. Seçim yaşadık, bir daha seçime gidiyoruz. Burada her etnik kökenden insan var. Niye böyle konuşuyorsunuz? Siz vatandaşa dinden imandan bahsetsenize’ dedim.

“Kürsüden inip ‘senden mi öğreneceğim ne konuşacağımı’ dedi”

‘Ben senden mi öğreneceğim ne konuşacağımı?’ dedi. Ben de ‘Evet burada Allah’tan, dinden, kitaptan, faizden, rüşvetten, fuhuştan konuşacaksın. Orası peygamber koltuğudur, orada kafana göre konuşamazsın’ dedim. Bütün cemaat üzerimize saldırdı. Hoca da aşağıya indi. Aklı kamil insanlar ‘durun’ dediler.

“Ben atatürke hakaret etmiş adamım”

Bizi imam odasına aldılar. İmam geldi. İmam kabadayı adam, normal bir adam değil. Ben güneydoğu gazisi olduğunu söyledim. ‘Amcamın oğlu yanımda şehit olmuş. Sen buradaki insanlara nasıl terörist  diyebilirsin’ dedim. ‘Ben derim, ben Atatürk’e hakaret etmiş adamım’ dedi. ‘Atatürk’e hakaret etme cesaretini nereden buldun? Ya da Atatürk’e hakaret etmek sana ne kattı?’ dedim. ‘Burası böyledir, sen galiba ilk defa geldin’ dedi. ‘Ben buraya ilk defa geldim, bir daha gelme şansım da yok. Git vaazını yap, namazı bitir. Boşver, seninle bu iş çözülmez’ dedim.”(kaynak)

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top