Silivri Cezaevi’nde 107 korona vakası

Silivri Cezaevi’nde 107 korona vakası
Sivil toplum örgütlerinin Silivri Cezaevi’ne dair hazırladığı raporda, 7 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 15 koğuşun karantinada olduğu ve 107 pozitif vakanın olduğu belirtildi.İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği...

Sivil toplum örgütlerinin Silivri Cezaevi’ne dair hazırladığı raporda, 7 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 15 koğuşun karantinada olduğu ve 107 pozitif vakanın olduğu belirtildi.
İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Med Tutuklu Ve Hükümlü Aileleri Hukuki Ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Silivri Cezaevi’ne 22 Mayıs’ta yaptığı ziyaretine dair raporda öne çıkan diğer tespitler şöyle:
YİYECEKLER PAHALI: Kantine ulaşmak konusunda zorluk yaşadıklarını, besleyici gıdalara ve temizlik malzemelerine ulaşılamadığı, kantinde ulaşılabilecek gıdanın az olması, bağışıklığı güçlendirecek yiyeceklerin bulunmaması ve fiyatlarının pahalılığı konusunda tüm mahpusların ortak şikayeti vardır.
SABUN KARABORSA: Sabuna ulaşmanın da zor olduğunu, idarenin kendilerine sabun vermediği ya da 2 ay içerisinde koğuşa (ortalama 40 kişi) verilen miktarın 2 ya da 3 litrelik sabun olduğunu, bir mahpusun bahsettiği gibi ‘eskiden 4 lira olan sabunun farklı marka sabun satıldığından 14 lira olması’ durumu görüşülen bütün kişilerce benzer ifadelerle doğrulandı.

Cezaevinde görüşler 1 Haziran’da başlıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde kapalı görüşlerin 1 Haziran’dan itibaren yeniden başlayacağını söyledi. Gül, “Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek” dedi.