Şimdi de Bolu korkuttu

Şimdi de Bolu korkuttu
Maraş ve Hatay merkezli depremlerinin ardından hem artçı sallantılar hem de yeni depremler meydana geliyor. Bolu’da, 4.8 büyüklüğünde, İran’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İran depremi Van’ın bazı bölgelerinde...

Maraş ve Hatay merkezli depremlerinin ardından hem artçı sallantılar hem de yeni depremler meydana geliyor. Bolu’da, 4.8 büyüklüğünde, İran’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İran depremi Van’ın bazı bölgelerinde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün saat 13.55’te Bolu merkezde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem AFAD’a göre yerin 8.13 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin merkez üssü Bolu Kızılağıl oldu. 4.7 büyüklüğündeki depremin derinliği 9.6 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli verilerine göre ilk depremin ardından 1.9, 1.8 ve 2.3 büyüklüğünde artçılar meydana geldi.

Bolu ile depremin hissedildiği Düzce ve Sakarya’da panik yaşayan vatandaşlar, sokağa çıktı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Sadece bir binayla ilgili kısmi çatlak olduğundan söz edildi, ihbar geldi. Onun dışında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil” dedi.

İRAN’DA DEPREM: VAN’DA DA HİSSEDİLDİ
AFAD saat 14.47’de İran’da merkez üssü Hoy kenti olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerin 15,25 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssünün, Van’ın Başkale ilçesine 69 kilometre mesafede olduğu tespit edildi. Depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

MARMARA'DAN GEÇEN FAYLARI TETİKLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Bolu’da meydana gelen deprem Kuzey Anadolu fay zonuna bağlı, onun kuzeyinde kalan, küçük kısa bir kol üzerinde meydana gelen bir deprem. Bu depremin sonrasında yine en büyüğü 3,3 olan birbirinden farklı artçı sarsıntılar da meydana geldi» dedi. Tatar, bu tür çok kısa uzanıma sahip olan faylar üzerinde ve bu büyüklükte oluşan depremlerin, başka depremleri tetiklemeyeceğini belirterek, “Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul’un güneyinde Marmara Denizi’nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir” diye konuştu.

Prof. Dr. Görür’den Bolu depremi açıklaması: Bekliyorduk

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bolu’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi. Görür şu bilgileri paylaştı:
“Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle”