ŞİMDİ DE TERÖR SORUŞTURMASI

ŞİMDİ DE TERÖR SORUŞTURMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği'nin hazırladığı İBB raporunun memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kasım ayında...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği'nin hazırladığı İBB raporunun memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kasım ayında yaptığı açıklamada, "İBB'de işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı ve iltisakına dair kaydı bulunduğu tespit edilmiştir" demişti.

İBB Ekrem İmamoğlu o dönem yaptığı değerlendirmede Soylu'nun sözlerini yalanlamış ve “Açılan soruşturmalar, yapılan mahkeme vesaire… Bir mahkeme açıldı. 41 kişi yargılandı. Hepsi de beraat etti. ‘Toplamda 700 terörist’ diyen bir bakan. Kocaman bir sıfırla sonuç bulmuştur bu süreç" diye konuşmuştu.

Öte yandan İmamoğlu, Başsavcılık haberini, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında öğrendi ancak herhangi bir yorum yapmadı.