SİMİTTE OLDU BİTTİ, YENİ FİYAT 7.5 LİRA

SİMİTTE OLDU BİTTİ, YENİ FİYAT 7.5 LİRA
İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, 100 gramlık simidin halen 5 lira olduğunu belirterek, 7,5 liradan satış yapanlarla ilgili “Bizim bir zam kararımız yok. Maalesef bunlar art niyetli insanlar” dedi.KASIM’DA...

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, 100 gramlık simidin halen 5 lira olduğunu belirterek, 7,5 liradan satış yapanlarla ilgili “Bizim bir zam kararımız yok. Maalesef bunlar art niyetli insanlar” dedi.

KASIM’DA 5 TL’YE ÇIKMIŞTI
İstanbul’da 3,5 liraya satılan 100 gramlık simit, Kasım 2022'de zamlanarak 5 lira olmuştu.
Enerjiye yeni bir zam gelmediği halde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığından yakınan esnaf yeni yılla birlikte 5 lira olan simidi 7-7,50 liraya satmaya başladı.
İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir ise aldıkları herhangi bir zam kararı olmadığını söyledi.

HERHANGİ BİR ZAM KARARI YOK AMA…
ANKA Haber Ajansı’nın simit fiyatlarına zam gelip gelmediği sorusuna Özdemir, “Bizim bir zam kararımız yok. Maalesef bunlar art niyetli insanlar. Aldığımız bir karar olunca kamuoyu ile bunu paylaşıyoruz” dedi.
Öte yandan Özdemir, Kasım 2022'de yaptığı bir açıklamada, simidin maliyetinin 5 lira olduğunu belirterek, “Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL’ye satılması lazım” demişti. (ANKA)

ÇAY SİMİT LÜKS OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetteyken yaptığı çay simit hesabıyla tanınıyor. O hesaba göre dört kişilik bir aile, günün üç öğünü çay simit yiyor ve burada ortaya çıkan rakam asgari ücretle karşılaştırılıyor. İstanbul’daki yeni zamdan sonra dört kişilik bir ailenin bir günlük çay simit maliyeti, çay 5, simit 7,5 lira olunca toplamda 50 liraya yükseldi. Üç öğün için ödenecek miktar 150, aylık 4 bin 500 lira. Bu miktar biten yılın asgari ücretinin bin lira altında, yeni yılda uygulanacak asgari ücretin ise yarısından fazla.