Simpsonlar’ın yeni karakteri işitme engelli

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 12, 2022 / 13:14

Fenomen çizgi dizi Simpsonlar (The Simpsons), 33 yıllık tarihlerinde ilk kez işitme engelli bir karaktere yer verecek.

Simpsonlar, karakterleri her ne kadar dört parmaklı olsa da pazar günü yayınlanacak bölümde işaret dili kullanacaklar. CNN’e konuşan Simpsonlar’ın yapımcısı Al Jean, “722 bölümden sonra bir ilki gerçekleştirmek çok zor. Ama bundan daha heyecanlı olamazdım” dedi.

‘The Sound of Bleeding Gums’ adlı bölümün merkezinde rol modeli ve en sevdiği müzisyen olan, hayatını kaybetmiş saksafoncu Bleeding Gums Murphy’nin işitme engelli ve koklear implanta ihtiyacı olan bir oğlu olduğunu öğrenen Lisa Simpson’a odaklanıyor. Lisa, saksafoncunun oğlu Monk Murphy’ye yardım etmeye çalışırken kendini biraz fazla kaptırıyor.

Bleeding Gums Murphy, dizinin 6. sezonunda ölmüştü.

SENARİSTİN HAYATI DA AYNI
Özel bölümün hikayesi, dizinin ana yazarı Loni Steele Sosthand›ın hayatına dayanıyor. Sosthand’in ağabeyi Eli, caz müzik aşığı ailenin duyma bozukluğu olan üyesi. Sosthand, dizinin yapımcılarının bölümde karakterlerin yaptığı işaretlerle ilgili olarak iki işaret dili uzmanına danıştığını söyledi.

Simpsonlar’daki işitme engelli Monk karakterini ‘Glee’ ve ‘No Ordinary Family’ gibi filmlerde rol alan işitme engelli aktör John Autry II seslendirecek. Bir açıklamasında John Autry II, rolü onun için “hayat değiştiren” nitelendirmesini yaptı.

Simpsonlar’ın özel bölümünde Ian Mayorga, Kaylee Arellano ve Hazel Lopez adlarında üç çocuk işitme engelli çocuklara adanmış kar amacı gütmeyen No Limits adlı kuruluştan çocuklar da rol alacak.

Scroll to Top