SİNAN ATEŞ POLEMİĞİ

SİNAN ATEŞ POLEMİĞİ
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddialarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle...

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddialarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle önerge verdi. Önergede, tetikçilerle bağlantılı oldukları ileri sürülen MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’la ilgili iddialar da soruldu.

MHP’li Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şık’ı hedef alarak, “Ahmet Şık adındaki tipsiz, hakkımızda Meclise önerge vermiş. Aklınca bize pislik sıçratmaya çalışıyor. Behey densiz, behey PKK artığı, behey CIA’in oyun uşağı! Sen önce kendi sicilindeki sabıkalara bir bak! Sen kim, bizimle aşık atmak kim!” dedi. Yalçın’ın mesajını alıntılayan Ahmet Şık ise Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek şunları yazdı: “Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlet olsa siyasetin çöplüğünde, bir hukuk devleti olsa hapiste olması gereken kişinin; tetikçisi, işbirlikçisi, finansörü, polisi ve suç ortağı milletvekiline kadar partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal.”