Sinan Ateş soruşturması: İki kritik tutuklama

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 27, 2023 / 08:34

Sinan Ateş suikastına ilişkin soruşturmada en kritik isim, Ülkü Ocakları eski Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş. Demirbaş tam üç defa gözaltına alındı, tutuklama kararı ancak üçüncü gözaltıdan sonra verilebildi.

Bu süreçte dikkat çeken bir savcı hareketliliği de oldu. Ocak ayının 17’sinde soruşturmayı başından beri takip eden savcının izne ayrıldığı, soruşturmaya yeni bir savcı atandığı, koordinatör Başsavcı vekilinin de değiştirildiği ortaya çıktı. Değişikliğin temelinde de soruşturmanın başından bu yana krize neden olan Tolgahan Demirbaş’ın olduğu iddia edildi. İddiaya göre soruşturmayı yürüten savcı, suikasttan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş’ın eldeki yeni deliller nedeniyle mevcutlu olarak gözaltına alınmasını talep etti, bu talep tutuklanacağının işareti olarak algılandı ve kriz üzerine de savcının izne ayrıldığı iddia edildi. Soruşturmaya atanan ikinci savcı Demirbaş ile ilgili çağrı yaptı, ifadesini aldı ve Demirbaş adli kontrolle serbest bırakıldı.

Aradan geçen dokuz gün içinde izne ayrılan savcının göreve dönüp dönmediği, döndüyse dosyaya yeniden bakmaya başlayıp başlamadığı netlik kazanmadı ancak onun bıraktığı yerden işlemler devam etti. Üçüncü kez gözaltına alınan, Sinan Ateş suikastında tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş tutuklandı. Üstelik Demirbaş ile birlikte cezaevine çok kritik bir isim de gönderildi. O isim Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel. Yüksel’in, MHP Genel Merkezi’nde bir genel başkan yardımcısının özel kalemine baktığı iddiası yalanlandı. Ancak camiaya yakın isimler Yüksel’in Olcay Kılavuz’a yakın çalıştığını belirttiler.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top