Sinan Oğan: Talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı

Sinan Oğan: Talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı tartışma yaratan Sinan Oğan, kendisine yönelik bir tehdit veya şantaj olmadığını belirtti. Oğan, sosyal medyada kendisine hakaret edenlere dava...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı tartışma yaratan Sinan Oğan, kendisine yönelik bir tehdit veya şantaj olmadığını belirtti. Oğan, sosyal medyada kendisine hakaret edenlere dava açacağını da bildirdi ve "Eleştiriler değil ama hakaretlerin hesabını soracağım" dedi. Oğan, "Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim. Ben ikna olmadım" şeklindeki iddiasını dile getirdi.

CNN Türk'te Fulya Öztürk'e konuşan Oğan, Cumhur İttifakı'nı destekleme kararıyla ilgili "şantaja uğramadığını" söyledi.

"Hakaretlere dava açacağım"

Kendisine yönelik eleştiriler için "Sanki biz Ermenistan'ı desteklemişiz gibi" değerlendirmesini yapan Oğan, "Ortaokuldaki çocuklar bile yazıyor. Türkiye'nin bu kadar politize olmaması, sosyal medyanın girdaba kapılmaması gerekiyor" dedi. Oğan, eleştirilere değil ancak hakaretlere dava açacağını söyledi.

TIKLAYIN - Mansur Yavaş, Sinan Oğan’ı yalanladı: Kılıçdaroğlu’ndan makam talebiniz oldu!

"Talep etsem Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı"

Oğan'ın ifadelerinden öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Kılıçdaroğlu adaylığını diretti ve kabul ettirdi. Biz Kılıçdaroğlu'yla oturduğumuzda birçok şey konuşuldu. Sayın Davutoğlu'yla da bir görüşme yaptık. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da birkaç defa görüşme talebi oldu ben ikna olmadım. Sayın Yavaş'ın bir nezaket mesajı oldu ben de teşekkür ederim dedim kendisine. Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim. Ben ikna olmadım.

Aliyev iddiaları

Aliyev'in işi gücü yok, Türkiye'de o onu desteklesin, bu bunu desteklesin. Özgür irademizle birini destekleyemez miyiz?

"Kim hangi dilden anlıyorsa..."

Babacan çocukça bir tarzla aşağılamaya çalıştı, aynı anladığı dilden cevap verdim. Kim hangi dilden anlıyorsa o dilden konuşmayı iyi bilirim.

"Talebim olmadı, ilkelerimizi Erdoğan kabul etti"

Sayın Erdoğan'dan benim makam mevki anlamında hiçbir talebim olmadı. Kılıçdaroğlu'ndan olmadığı gibi. Kılıçdaroğlu verebileceğini söyledi. Ben önce ikna olmalıydım buna. Sayın Erdoğan'a gelecek olursak iddia edildiği gibi ben kendisinden randevu talep etmedim. Bir pazarlık asla olmadı. Biz ortaya birtakım ilkeler koyduk. Bu ilkeler Erdoğan tarafından kabul edildi.

Sinan Oğan, desteğinin "Erdoğan'a büyük oy getireceğini", seçimin yüzde 53 ile biteceğini söyledi.

AKP'ye geçecek mi?

Oğan, şöyle devam etti:

Ülkeyi yönetmeye talibiz biz. Bu ülkeyi talip olmayan bir siyasi var mıdır, varsa Kılıçdaroğlu'dur. 28 Mayıs'tan siyasete devam edeceğim. Hiçbir siyasi oluşumun içinde olmadım olmayacağım. Sinan Oğan gönüllüleri hiçbir beklentileri olmadan siyaset yapan insanlardır.

CNN Türk'e tepki

Oğan, CNN Türk'ün geçtiği "Özdağ, Erdoğan'ı destekleyeceğimi biliyordu" alt başlığına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Ben bu konuların tüm ihtimallerin masaya yatırıldığını ve konuşulduğunu söylemiştim. Siz altyazı olarak farklı verdiniz. Bu ihtimalleri Ümit Bey ile konuşuyorduk dedim. Biz sayın Özdağ ile bütün ihtimalleri konuştuk. Nasıl bir konuşma şöyle değil, kesinlikle ben şurayı destekleyeceğim gibi değil. Ama Sayın Özdağ benim Cumhur İttifakı’nı destekleme eğiliminde olduğumu biliyordu."

HÜDA PAR sorusu yok

CNN Türk yayınında Hizbullah ile organik bağı olduğu iddiasıyla gündemde olan Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR hakkında herhangi bir soru sorulmaması dikkati çekti.