Sınav kapıda öğrencilerin kafası karışık

Türkiye’de normalleşmeyle birlikte vaka sayılarında artış oldu. Tekrar kısıtlamaların geleceği tartışması sürerken, üniversite öğrencileri endişeli. Sosyal medyada kampanya başlatan adaylar ‘Türk Öğrencilerin Hayatı Önemlidir’ etiketiyle sınavların ertelenmesini talep etti.
Salgın öncesi 20-21 Haziran’da düzenlenmesi planlanan Yükseköğretime Geçiş sınavı (YKS), salgının Türkiye’yi de vurmasının ardından 25-26 Temmuz’a ertelenmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), haziran ayı başlarında yaptığı açıklamada, “Koruyucu önlemler alınarak 27 – 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır” açıklaması yaptı.
MSÜ SINAVINDA ÖĞRENCİ KOVİD ÇIKTI
Kısıtlamalar sonrası vakaların da artması ve 14 Haziran’da yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında bir öğrencide Kovid-19 tespit edilmesi öğrencilerin sınava ilişkin kaygılarını artırdı. Bu amaçla açılan ‘Turkish Students Lives Matter’ yani ‘Türk Öğrecilerin Hayatı Önemlidir’ etiketiyle yaklaşık 20 bin paylaşım yapıldı ve etiket günlerdir Twitter gündeminde ilk sıralarda.
ULUSLARARASI DESTEK ARIYORLAR
Taleplerine uluslararası destek sağlamak isteyen öğrenciler, İngilizce paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Milyonlarca öğrencinin aynı anda gireceği sınavlarda Kovid-19’a yakalanma endişesi taşıyan öğrenciler, “Sağlığımız riske atılıyor” diyor.

Bakan ille de sınav dedi

Öğrencilerin sınav konusundaki kaygıları böyleyken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanal 24 canlı yayınında 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için bir açıklama yaptı. Önlemlerin alındığını söyleyen Bakan, koronavirüs taşıyan öğrencilerin sınava girip giremeyeceğine ilişkin soruya, “Sınav Bölge Komisyonu’na velimiz başvurabilir. Bu tür çocuklarımız varsa eğer, tabii nadir bir durum ama olması halinde komisyona başvurduklarında ayrı tedbirler alınmış, ayrı binalarda sınava girebilirler. Çocuğumuz hastanedeyse sınav hastanede olur” cevabını verdi.

YKS öncesi uyarı: Pik’e neden olabilir, ertelensin

Prof. Esin Davutoğlu Şenol da salgın devam ederken yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için, “Üniversite sınavının yapılması beni çok endişelendiriyor. Büyük bir pike neden olabilir. Çok fazla insanın bir araya toplanacağı ve saatler geçireceği bir ortam. Sınav tarihinin ertelenmesi lazım” yorumunu yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top