Sınav stresi bitti

Sınav stresi bitti
ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın üç oturumu da tamamlandı, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.Üniversite adayları, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ni...

ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın üç oturumu da tamamlandı, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Üniversite adayları, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ni (TYT) dün, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sorularını yanıtladı.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tüm oturumlarının başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu hafta sonu üç oturum halinde 208 sınav merkezinde gerçekleştirdiğimiz 2022-YKS’nin tüm oturumları başarıyla tamamlanmıştır. Böyle büyük bir organizasyonun sorunsuz gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İki günde üç oturum halinde yapılan sınavlara üç milyonun üzerinde aday öğrenci katıldı.