Sinekler bilim dünyasını ikiye böldü

Sinekler bilim dünyasını ikiye böldü
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, son dönemlerde tartışma konusu olan sinek ve böceklerin koronavirüs bulaştırabileceği iddialarının pek mümkün olmadığını söyleyip şöyle dedi: “Kovid-19 esasen damlacık enfeksiyonuyla...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, son dönemlerde tartışma konusu olan sinek ve böceklerin koronavirüs bulaştırabileceği iddialarının pek mümkün olmadığını söyleyip şöyle dedi: “Kovid-19 esasen damlacık enfeksiyonuyla bulaşıyor. Sinekler çok konuşuldu ama DSÖ çok açık bir şekilde bugüne kadar böyle bir bulaşmanın mümkün olmadığını, asıl bulaşma yolunun damlacık enfeksiyonu ve bu kirli yüzeylerden temas şeklinde olduğunu söyledi. Sineklerden Kovid-19’un bulaştığı şu ana kadar kanıtlanmadı” dedi.
AJAN BÖCEKLER VİRÜS TAŞIR
Oysaki Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, karasinek ve hamam böceklerinin birçok virüs, bakteri ile mantar kökenli hastalıkların ‘ajanları’ olarak görev yaptığını söyleyip “Kullanılan maske ve eldivenler yerlere atılıyor. Tabi buraya konan sinekler nereye geleceklerdir, solunum salgılarına gelip konacaklardır, virüsü mekanik olarak başka bir yere iletmeleri söz konusu” açıklamasını yapmıştı.