Sinem Çiçek’in ölümünde istenen cezalar belli oldu

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 21, 2023 / 00:30

İzmir’de, iş görüşmesinin ardından haber alınamayan ve bir gün sonra hastanede olduğu öğrenilen Aslıhan Sinem Çiçek’in (18) ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı. Savcı, şüpheliler için hapis cezası talep etti.

İzmir’de, 26 Temmuz’da iş görüşmesi için evden çıkan Aslıhan Sinem Çiçek, eve geri dönemedi. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine yapılan aramada Ege Üniversitesi Hastanesi’nde olduğunu tespit edilen Sinem, bir gün sonra yaşamını yitirdi.

SALDIRIYA UĞRADIĞINI SÖYLEDİ

Aslıhan Sinem Çiçek’in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede, 26 Temmuz’da 112 çağrı merkezine gelen ihbarda otoyoldan Bornova Çiğli yönüne giderken Bayraklı Tünelleri çıkışında sağ tarafta genç bir kızın olduğu, sağlıklı görünmediği, arabaların önüne atladığının bildirilmesi üzerine kolluk görevlilerinin olay yerine intikal ettikleri belirtildi. Ekiplerin Çiçek’i ormanda yatar durumda bulduğu, vücudunda yaralar, elbisesinde kan izleri olduğunu gördükleri vurgulandı. Çiçek’in polislere kendisine bir kişinin cinsel saldırıda bulunduğunu ve sonrasında bilincinin kapandığını söylediği de kaydedildi.

Toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında savcı, Cem A. için ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 19 yıla kadar, Burak K. için ise ‘yağma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Cem A. ve Burak K. hakkında ‘olası kastla öldürme’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top