Sinemada insan hakları günleri

Sinemada insan hakları günleri
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından her yıl düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin 13’üncüsü bu yıl 10-17 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak sinemaseverler ve insan hakları savunucuları...

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından her yıl düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin 13’üncüsü bu yıl 10-17 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak sinemaseverler ve insan hakları savunucuları ile buluşacak.

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen 13'üncü İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin bu yılki teması “ayrımcılık yasağı.”

İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortak düzenlenen film günlerinin programında ülke içinden 5, ülke dışından 15 olmak üzere toplam 20 seçme belgesel film yer alıyor. Filmler 10 Aralık 2022 tarihinde saat 00.01 itibarıyla gösterime açılacak, yedi gün boyunca gösterimde kalacak.

Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan Türkiye dışında üretilmiş filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık ve izleyici kontenjanları 250 kişi ile sınırlı olacak. Kontenjanlar dolduğunda filmler gösterime kapanacak. Türkiye içinde üretilmiş filmler için ise herhangi bir kontenjan sınırı bulunmuyor.

Programda yer alan filmlerin tamamı 8 –11 Aralık tarihlerinde İzmir’de Fransız Kültür Merkezi salonunda, filmlerin bir bölümü ise 17–18 Aralık 2022 tarihlerinde Van Barosu salonunda fiziki olarak izlenebilecek. Ayrıca 16–18 Aralık tarihlerinde de Diyarbakır Mordem Sanat Merkezi salonunda film gösterimleri yapılacak.