Sinemalar açıldı ama film yok!

Sinemalar açıldı  ama film yok!
Pandemi döneminde kapanan sinema salonları, 1 Temmuz itibariyle resmi olarak açıldı. Ancak sinemalar kapılarını seyirciye açamadı. Yerli ve yabancı film üretimi olmadığı için beyaz perdeler hala boş durumda.Sinema salonlarının...

Pandemi döneminde kapanan sinema salonları, 1 Temmuz itibariyle resmi olarak açıldı. Ancak sinemalar kapılarını seyirciye açamadı. Yerli ve yabancı film üretimi olmadığı için beyaz perdeler hala boş durumda.
Sinema salonlarının koltukları, koridorları sessizliğini sürdürüyor. Film yapımcısı ve Avşar Sinema İşletmeleri Sahibi Şükrü Avşar, “Maalesef filmimiz yok. Yeni film çekilmiyor şu an. Yurtdışından gelebilecek Amerikan filmleri, Avrupa filmlerinin tamamı iptal oldu ve geriye doğru gitti. Yani şu an Kasım’dan önce seyircimize gösterecek filmimiz yok aslında” dedi.
“Sinemaların şu anda 1 Temmuz’da, 10 Temmuz’da veya 1 Ağustos’ta açılması hiç önemli değil çünkü film yok” diye konuşan Avşar, “Sinemaları açtığımız zaman biz ‘ne filmi göstereceğiz’, bütün problem bu. Biz ayarlarız, 2 koltuğu boş bırakır, her türlü tedbirlerimizi alırız ve sinemanın seyirci açısından daha problemsiz, güvenilir bir şekilde izleyicimize hizmet ederiz” dedi.
‘ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’
Artık önceki seneler gibi olmayacağını belirten Avşar, “Biz genelde Temmuz-Ağustos aylarında, Eylül-Ekim aylarına göre daha iyi oluyorduk. Şu anda Temmuz’u da, Ağustos’u da hatta Eylül’ü bile kaybedeceğiz. Kasım’dan önce sinemada pek hareket olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.