Singapur’a kaçan başkan hakkında suç duyurusu

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 25, 2022 / 12:26

Ülkesini terk eden eski Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller’e dönük insan hakları ihlalleri nedeniyle halen bulunduğu Singapur’da tutuklanması için başsavcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Reuters haber ajansına göre, Güney Afrika merkezli insan hakları grubu Uluslararası Hakikat ve Adalet Projesi (ITJP) eski Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa’nın 2009 yılında Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller’e dönük şiddet eylemleri sonucu Cenevre Sözleşmeleri’ni ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması talebinde bulundu.

ITJP avukatlarından Alexandra Lily Kather, Rajapaksa’nın tutuklanması talebiyle Singapur Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda söz konusu insan hakları ihlallerine ilişkin kanıtlar sunduklarını ifade etti. Singapur Dışişleri Bakanlığı’ndan ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Rajapaksa’nın Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller’e dönük şiddet eylemleri nedeniyle Singapur’da yaşayan Tamil nüfusun bu ziyaretten hoşnutsuz olabileceği ve krize yol açabileceği daha önce kamuoyuna yansımıştı. Singapur Dışişleri Bakanlığı ise Rajapaksa’nın özel bir izinle ülkeye geldiğini ve sığınma başvurusunda bulunmadığını duyurmuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top