Sıra kimde?

Trabzonspor camiası için Fenerbahçe müsabakalarının yeri ayrıdır. Bazı taraftarlara göre oynanacak iki maç bir sezona bedeldir. Bazıları da, “Fenerbahçe’yi yen, Şampiyon olma, önemli değil!” der.
Ezeli rekabette bordo mavili takım şampiyonluk yolunda çoğunlukla Fenerbahçe ile yarıştı. Bu rekabet, seyri güzel, heyecanı bol müsabakalar yarattı..
Trabzonspor yönetimi ve teknik heyeti için Fenerbahçe müsabakası bir anlamda “vize” maçıydı. Bordo mavililer lige iyi başlangıç yapamadı. Kazanıldığında üç puandan çok şeyin kazanılacağı bir maçtı. Teknik heyetin “devam”, yönetimin de “nefes” alacağı bir müsabakaydı. İkisi de sınıfta kaldı.
Teknik direktör Newton kadro seçiminde sürpriz yaptı. Kart cezalısı Flavio takımdaki yerini alırken, sağ bekte Pereira’nın yerinde Serkan Asan’ı tercih etti.
Trabzonspor rakibinin gücünü dikkate alarak oyuna başladı. Sarı lacivertli takım net pozisyonlara girmesine rağmen istediği golü forvet elemanlarının beceriksizliği ile bir türlü bulamadı. Futbolda atamayana atarlar kuralı ilk yarıda gerçekleşti. Fenerbahçe kaçırdıkça savunma güvenliğini kaybetti. Sosa hırsından mı ne, hata yaptıkça takımının el freni oldu. Trabzonspor yarım pozisyonla golü buldu. Fenerbahçe savunmasının Sosa ile başlayan hatasına Afobe son noktayı koydu. Trabzonspor, ilk yarıda skoru koruyup, oyunu soğutup soyunma odasına galibiyetle girdi.
İkinci yarıya Fenerbahçe kulübesi hamle yaparak başladı. İlk yarıda hataları ile saç baş yolduran Sosa çıkarken, yerini Cisse’ye bıraktı. Bu değişiklik Fenerbahçe’yi hareketlendirdi. 10 dakika içinde önce beraberliği sonra galibiyeti getiren golleri buldu. Kalesinde üst üste iki gol gören bordo mavililer adeta şok oldu!! Trabzonspor’un oyunu tutma gayreti sonuç vermedi. Abdülkadir Ömür’ün ikinci yarıda pili bitti. Nwakaeme ve Afobe ikilisi küskün komşu gibi! Maç boyunca iki kez pas alış verişi yapmadılar. Baker ve Flavio ise orta sahayı rakipleri parsellerken seyrettiler. Ev sahibi takım dersini iyi çalışmış. Trabzonspor’un duran top zaafını iyi kullandı. Bulduğu iki gol de bunun göstergesi. Teknik Direktör Newton olan biteni seyredince Erol Bulut kulübe hamlesi ile 3.golü buldu. Bu gol Fenerbahçe’yi rahatlatırken, bordo mavili takımın hayallerine noktayı koydu.
Geçtiğimiz sezon hiç bir derbi kaybetmeyen Trabzonspor’un bu sezon siftahı yok. Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe yenilgisi ile üçte sıfır çekti. Üç maçta kalesinde 8 gol gördü. Rakip filelere ise iki gol gönderdi. Bu şunu gösteriyor; Savunma savunulacak halde, ofansı gole hasret!!
Şimdi yönetim fatura kesecek adam arayacak. Yönetim teknik adam kartı ile taraftarın gazını almaya kalkacak. “Trabzonspor kümeye” diye bağıran Fenerbahçe taraftarının sözleri ekrandan ambulans sesi gibi kendi taraftarının kulaklarına kadar ulaştı. Üç yılda üç teknik adam eksilten yönetimin hoca aramasına gerek yok:
Elele, kolkola birlikte gidin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi