‘Sıradan bir iktidar değişikliği olmayacak’

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 3, 2021 / 18:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da partisinin değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. “İlk seçimde iktidarız” diyen Kılıçdaroğlu, “Sıradan bir iktidar değişimi olmayacak bu değişim. Bu değişim devasa bir sorumluluğu omzuna alıp mücadele etmek demektir. Ağır bir sorumluluğu almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Bolu Abant’taki “İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Strateji” temasıyla yapılan kampında konuştu.

“CİDDİ SORUNUMUZ VAR”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Her zaman övündüğüm bir ailem var, CHP ailesi. Aile olarak beraberiz, birlikteyiz. Tasada ve kıvançta birlikteyiz. Sizlerle, böyle bir tatil gününde birlikte olmak benim için ayrı bir mutluluk. Türkiye’nin bütün güzellikleri içinde sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye bir sorunlar yumağı ile karşı karşıya. Sorunun kaynağını oluşturan ise siyaset kurumu. Eğitimde sorunumuz var. Her aile eğitimden şikayet ediyor. Ekonomide, demokraside, dış politikada sorunumuz var. Toplumsal barışımız dinamitlenmek üzere. Her birimiz bu sorunlarla bir şekliyle karşı karşıya kalıyoruz. Adaletle değil, baskıyla yönetilen bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Toplumsal barış derken, sadece Kürt sorunundan kastetmiyorum.

SİYASİLERİN UYUŞTURUCU BARONLARIYLA İŞ BİRLİĞİ VAR

Öyle bir acı tablo ile karşı karşıyayız ki çoğumuz farkında değiliz. Rahat dillendirilmiyor bu konu. Bir uyuşturucu bataklığı var. Özellikle yoksul mahallelerden başlayarak. Daha acı olan ise uyuşturucu baronlarıyla siyasal iktidarın iş birliği. Böyle bir tabloyu Türkiye hiç görmemişti, yaşamamıştı. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir tweet attı diye, eğer kişiyi karakola götürüyorsanız, bir sorunumuz var demektir. Düşüncelerini özgürce açıkladı diye hapislerde tutuyorsanız, bir sorumuz var demektir.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top