Sirenler altında AB-Ukrayna zirvesi

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 4, 2023 / 00:17

Kiev, Avrupa Birliği temsilcileriyle “tanksavar sirenlerinin” gölgesinde benzeri görülmeyen, tarihi bir zirveye ev sahipliği yapıyor.

VOA’nın haberine göre, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu üyeleri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve hükümet yetkilileriyle 24’üncü AB-Ukrayna zirvesi için dün biraraya geldi.

Tehlike göze alınarak Kiev’de yapılan zirve sırasında, tüm kentte uçaksavar sirenleri duyuldu. Daha sonra sirenlerin tüm ülkeye yayılması kısa süreli korku yarattı.

Savaş nedeniyle Haziran 2022’de, AB’ye aday ülke statüsü almak için yaptığı başvuru “sıra dışı bir prosedür ve görülmedik bir hızla” onaylanan Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin “AB’ye katılım müzakerelerine 2023 gibi erken bir tarihte, yani bu yıl başlamayı hak ettiğine inandığını” dile getirdi.

Avrupa içinde pek çok başkent, Ukrayna’nın Avrupa standartlarından uzak olduğu ve katılımının Birlik inşasının çehresini değiştireceği için “hızlı katılım fikrine” karşı çıkıyor. Ancak Von der Leyen her platformda Kiev ile üyelik sürecinin hızlandırılmasını savunuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top