SİRK YÖNETMİYORSUNUZ, DEVLET YÖNETİYORSUNUZ

SİRK YÖNETMİYORSUNUZ, DEVLET YÖNETİYORSUNUZ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı için "Terörle mücadele ciddiyetsizliği, siyasi ihtirasları, iktidarın birbiriyle çelişen açıklamalarını kaldırmaz. Kusursuz işleyen devlet aklı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı için "Terörle mücadele ciddiyetsizliği, siyasi ihtirasları, iktidarın birbiriyle çelişen açıklamalarını kaldırmaz. Kusursuz işleyen devlet aklı olmadan yapılamaz, hiçbir aşamada hata yapılamaz. Terörle mücadele yapılan ilk hata, son hatadır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "devletin, vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasını sağlayıp, korku iklimine engel olmakla görevli olduğunu" söyledi.
Akşener "Sokaklarda yürüme özgürlüğümüz, bilgiye erişimimiz elimizden alınmışsa, terör amacına ulaşmış, yetkiyi alanlar da işlerini yapmıyor demektir! Dezenformasyonla mücadele de terörle mücadelenin ilk şartlarından biridir. Ama bu medya karartmasıyla değil, doğru bilgilendirmeyle yapılır " ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya gezisin eleştiren Akşener "Sayın Erdoğan'ın yurt dışı seyahatini iptal etmesini ya da milletimiz yas tutarken, kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek doğal hakkımızdır." diye konuştu.

Akşener şöyle devam etti: "Yayınlanan taziyeyi reddedip terör saldırısından ABD'yi sorumlu tutan İçişleri Bakanı'nın, grup konuşmasında ABD'yi müttefikten çıkartan Cumhur İttifakı ortağının, bunlar olurken 'dostu' Biden ile Bali'de sohbete oturup taziyeleri kabul eden Erdoğan'ın ortak bir anlayış ve dil ile hareket etmelerini beklemek en doğal hakkımızdır. Her alanda yalpalamalarıyla başımızı döndüren bu iktidardan hiç olmazsa böylesine acı bir terör olayında biraz disiplin, ilkeli duruş beklemek en doğal hakkımızdır”