Sırrı açıklamadı

Sırrı açıklamadı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’le ilgili ilk kez konuştu. Bahçeli, “Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim, sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağım....

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’le ilgili ilk kez konuştu. Bahçeli, “Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim, sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağım. Bir cinayet üzerinden kurgu yapanlara haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, ismini anmadan 30 Aralık’ta Sinan Ateş’e yönelik suikastı anımsattı. Olay gerçekleşir gerçekleşmez, perde arkasının aralanması, önünün arkasının aydınlığa kavuşması amacıyla “sabır ve sebatla beklemeye koyulduklarını” söyleyen Bahçeli, bu cinayet üzerinden partisinin hedef alındığını savundu. Cinayetin gölgesinin birden bire MHP’ye düşürülmek istendiğini vurgulayan Bahçeli, “Nihayetinde tehlikeyi sezdik, hücumu gördük” dedi. Bahçeli, olayın partisi ve Ülkü Ocakları’yla bağlantısının olmadığını kaydetti.

ÖZDAĞ’A YÜKLENDİ: İSTİHBARAT FOSİLİ
MHP Lideri, isim vermeden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da yüklenerek, “Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormanın kuşkusuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu buradan hatırlatmak, gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem de görevimdir. Şimdi de parti binalarına ‘yerli ve milli katil kim’ yazılı afişler asacak kadar küçülüp yeri dibine geçtiler” dedi.

ÖZDAĞ’DAN TÜRKEŞ GÖNDERMELİ AJAN YANITI
Özdağ ise Bahçeli’ye, «Bu seviyesiz açıklamaya vereceğimiz tek cevap var. Sinan Ateş’in bir komployla uyuşturucu tüccarlarına, torbacılara öldürtülmesinden sonra bir başsağlığı mesajı bile yayımlamayan, ailesine ‹Başınız sağolsun’ demeyen bir kişinin hezeyanlarına vereceğimiz hiçbir cevap yoktur” diye seslendi. Özdağ, “Söz istihbarat servislerinden açılmışken, rahmetli Türkeş’in hapishaneden yazmış olduğu el yazısıyla mektupta kimin ismini ajan olarak verdiği de bütünü Ülkücüler gayet iyi biliyorlar” ifadesini kullandı.

‘ÜÇ VEKİLİ SAVCIYA GÖNDER’
Özdağ, MHP’li milletvekilleri Olcay Kılavuz’u, İzzet Ulvi Yönter’i ve Semih Yalçın’ı savcılığa yollamasını da istedi. Özdağ, paylaştığı bir videoya şu notu düştü:
“Sayın Bahçeli, sen önce Olcay’ı, Ulvi’yi ve Semih’i savcıya yolla, gerekirse ben de giderim. İstersen Gölbaşı’nda ‘Portakal sandıklarında yakalanan silahlar soruşturmasını yürüten savcıya bile giderim…”

SIRLARI PAYLAŞIRIM
Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak sorumluluk taşıdığı süre içerisinde, kendinde sır olarak sakladığı görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşacağını bildirerek, “Onlara şu an yandaşlık yapmış görev kaçkınlarını da o zaman tekrar hatırlatırım” dedi.