Sırrı Süreyya Önder: "Boykot" diyen seçmenin oransal olarak çok yüksek olduğunu gözlemlemedik

Sırrı Süreyya Önder: "Boykot" diyen seçmenin oransal olarak çok yüksek olduğunu gözlemlemedik
Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Boykot diyen seçmenin oransal olarak çok yüksek olduğunu gözlemlemedik. İradenin daha da yükseldiğini gördüm" dedi.Artı TV'de Alin Ozinian ile Onur Öncü'nün sorularını...

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Boykot diyen seçmenin oransal olarak çok yüksek olduğunu gözlemlemedik. İradenin daha da yükseldiğini gördüm" dedi.

Artı TV'de Alin Ozinian ile Onur Öncü'nün sorularını yanıtlayan Sırrı Süreyya Önder, şu ifadeleri kullandı:

"Boykot diyen seçmenin oransal olarak çok yüksek olduğunu gözlemlemedik. Bütün eş başkanlarımız, eş sözcülerimiz, bizler aşağı yukarı memleketi son bir haftadır seri bir şekilde geziyoruz. Beni de bir parça şaşırtan gözlemimi söyleyeyim; iradenin daha çok yükseldiğini gözlemledik. Birkaç yerde sıkça ‘bırakalım, ne halleri varsa’ görsünler söylemleriyle karşılaşacağımızı düşünüyordum, bunun tam tersini gözlemledim. Boykotu savunan elbette vardır.

Boykot bir yöntemdir, şartları, şekli oluşmuşsa bu da değerlendirilebilir ama bir an için şöyle düşünmek lazım; diyelim ki Sayın Kılıçdaroğlu kazanamadı, bunlar açısından bir Pirus Zaferi’ne dönüştürmek lazım bunu. Benim düşüncem böyle. Onlar açısından ucu ucuna ve büyük bedellere mal olacak, siyasi bedellerden bahsediyorum. Eğer 5 puanlık bir farkla bu seçim finalize olursa, boykot seçeneği gündeme geldiğinde bu yaklaşık 10 puanı bulur. Böyle bir şey ile iktidara geldiklerinde, ki pervasızlaşma ihtimallerini düşünmek bile istemiyorum, ama ucu ucuna elde edilmiş bir zafer onlar açısından son derece zorlayıcı ve dikkatli davranma zorunda kalacaklarını her daim hatırlatıcı bir görev görecektir."